Κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, θα αφορά σε πρώτη φάση το συγχρηματοδοτούμενο με κοινοτικά κονδύλια, πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης που θα επιδοτεί παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από νοικοκυριά. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Κωστής Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορεί να αποσβέσει τις δαπάνες που θα κάνει στο ακίνητό του, το πολύ σε 4-5 χρόνια, αν συνυπολογιστεί ένα ενδεικτικό ποσοστό επιδότησης 50% μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας που θα πετύχει.
Δημοσιεύθηκε: 27/2/2009
Image Κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, θα αφορά σε πρώτη φάση το συγχρηματοδοτούμενο με κοινοτικά κονδύλια, πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης που θα επιδοτεί παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από νοικοκυριά. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Κωστής Μουσουρούλης, προσθέτοντας ότι ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορεί να αποσβέσει τις δαπάνες που θα κάνει στο ακίνητό του, το πολύ σε 4-5 χρόνια, αν συνυπολογιστεί ένα ενδεικτικό ποσοστό επιδότησης 50% μαζί με την εξοικονόμηση ενέργειας που θα πετύχει.
Από το βήμα ημερίδας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια, ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε ότι το σχετικό πρόγραμμα πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ότι οι επιδοτήσεις θα δίνονται πιθανότατα μέσω των ΚΕΠ και ότι εφόσον "περπατήσει", τότε αργότερα να ισχύουν επιδοτήσεις και για κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά το '80.
«Υπολογίζουμε ότι το μέσο κόστος που απαιτείται για να μειώσει κατά 50% την ενεργειακή της κατανάλωση μια 6όροφη πολυκατοικία επιφάνειας 1.200 τ.μ (ή 200 τ.μ. ανά όροφο), δηλαδή να αντικαταστήσει τον παλαιό της καυστήρα με νέο, να τοποθετηθούν παντού κουφώματα με διπλά τζάμια, καθώς επίσης να γίνει πλήρης θερμομόνωση της εξωτερικής της τοιχοποιίας και της ταράτσας, ανέρχεται σε 120.000- 130.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
περισσότερα εδώ
Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος...
-
*Δημοσκόπηση του Μέγκα δείχνει μπροστά τη ΝΔ με 1,5%
Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της
VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ...
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου