Header AD

Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλων Δεδομένων από την ΙΒΜ στην Αθήνα

Η εταιρεία IBM ανακοίνωσε την ίδρυση στην Αθήνα ενός νέου εξειδικευμένου Κέντρου Αξιοποίησης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης (Big Data and Business Analytics Center of Competence), με το οποίο θα ενισχύσει τη δυνατότητά της παροχής σχετικών τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην περιοχή, βασιζόμενη στη εγχώρια νέα γενιά με υψηλού επιπέδου δεξιότητες.

Το νέο Κέντρο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αναλυτικά και γνωστικά υπολογιστικά συστήματα, βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά.

Η ομάδα του Κέντρου, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της εταιρείας υπηρεσιών της IBM στην Ελλάδα, θα προσφέρει στους πελάτες της διεθνούς επιπέδου τεχνογνωσία, βασιζόμενη:

Στον τομέα έρευνας της IBM, ο οποίος επικεντρώνει τα δύο τρίτα της δραστηριότητάς του στους τομείς της Αξιοποίησης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων, της Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης και του γρήγορα αναπτυσσόμενα κλάδου των γνωστικών υπολογιστικών συστημάτων

Στις συνδυασμένες δυνατότητες που προκύπτουν από τις περισσότερες από 30 εξαγορές που έκανε την τελευταία πενταετία η IBM στους τομείς των Μεγάλων Δεδομένων και της Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης

Στην πρόσβαση σε 15.000 συμβούλους και 4.000 μαθηματικούς σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίοι επικεντρώνονται αποκλειστικά στα Big Data και Analytics

Στη συνεργασία με 6.000 εμπορικούς εταίρους σε παγκόσμιο επίπεδο που συνεργάζονται με την IBM για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα Μεγάλα Δεδομένα

Στη γνώση από χιλιάδες επιτυχημένες συνεργασίες με επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο

Το νέο κέντρο θα ηγηθεί συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στους τομείς των Big Data και Business Analytics, σε στενή συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο αντίστοιχων κέντρων της IBM στο Βερολίνο, το Πεκίνο, το Ντάλας, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, την Ουάσινγκτον και τη Ζυρίχη.

Την εκτίμηση ότι η αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data), τα εργαλεία ανάλυσης επιχειρησιακής απόδοσης (Business Analytics) και τα γνωστικά συστήματα (Cognitive Computing) διαθέτουν τη δυναμική για να αναδειχθούν κινητήριες δυνάμεις και να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Σπύρος Πουλίδας, Διευθύνων Σύμβουλος της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα Big Data ως τον επόμενο, νέο φυσικό πόρο, που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη λύσεων που παρέχουν όχι μόνο επιχειρηματικό πλεονέκτημα, αλλά και το εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά".

Από την πλευρά του ο  Ευστάθιος Κακογιάννης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής και Υποστηρικτικών Λειτουργιών της Alpha Bank, ΑΛΦΑ-1,02% δήλωσε ότι: «Συνάπτοντας συνεργασία με την IBM και αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η IBM στην Ελλάδα στον τομέα των Business Analytics, η Alpha Bank αποκτά βαθύτερη πληροφόρηση και γνώση για τους τομείς όπου δραστηριοποιείται, από τη λιανική τραπεζική έως την αξιολόγηση κινδύνου, τη συμμόρφωση και την εταιρική διακυβέρνηση. Αυτή η πληροφόρηση βελτιώνει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας, να αξιολογούμε την απόδοσή μας και το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας, καθώς και να παρέχουμε νέες υπηρεσίες».

Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και έρευνα

Ενισχύοντας περαιτέρω την εστίασή της στα Big Data και στον τομέα των Analytics στην Ελλάδα, η IBM συνεργάζεται με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διοργάνωση διαλέξεων, την παρουσίαση case studies και τη διεξαγωγή εργαστηρίων με θέμα τις αρχές και τις εφαρμογές των Big Data και Business Analytics.

Τις επόμενες εβδομάδες, στελέχη της IBM θα παρουσιάσουν, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, εργαλεία ανάλυσης μάρκετινγκ (Marketing Analytics) στο πλαίσιο του ετήσιας διάρκειας προγράμματος πιστοποίησης του πανεπιστημίου (Certification Program) στον τομέα των Business Analytics. Η IBM θα συνεργαστεί επίσης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημιουργία του πρώτου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο τον τομέα των Business Analytics, το πρόγραμμα του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει αυτό τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η IBM θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την ανάπτυξη και σχεδίαση μαθημάτων εξάσκησης πρακτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο των ενοτήτων Business Intelligence/ Business Analytics των προγραμμάτων MBA του πανεπιστημίου. Ειδικοί από την IBM θα συμμετάσχουν, παρέχοντας πρακτική εκπαίδευση για την επίλυση συγκεκριμένων επιχειρησιακών προβλημάτων, χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της IBM, στο πλαίσιο των μαθημάτων MBA του Πανεπιστημίου.

Η IBM εργάζεται πάνω σε αρκετά έργα έρευνας και ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

naftemporiki.gr
Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλων Δεδομένων από την ΙΒΜ στην Αθήνα Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλων Δεδομένων από την ΙΒΜ στην Αθήνα Reviewed by Τάσος Γεωργίου on 8:00 μ.μ. Rating: 5