Header AD

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Γαστρο-πολιτιστικό χάπενινγκ

Live μουσική, θέατρο δρόμου και φωτογραφία συναντιούνται με τις πιο αυθεντικές γεύσεις των μικρών παραγωγών της Ελλάδας, κάνοντας το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» (9-11/5, Τεχνόπολη ) μια φανταστική πρόταση ψυχαγωγίας.

Tο πιστεύουμε βαθιά και νομίζουμε ότι πάρα πολλοί από σας συμμερίζεστε την άποψη ότι η γεύση δεν είναι απλώς θερμίδες, αλλά αποτελεί ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας με τις παραδόσεις και τα δημιουργήματά της. Ακριβώς γι’ αυτό το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» διευρύνει και ολοκληρώνει το χαρακτήρα του με μια μεγάλη ποικιλία από πολιτιστικά χάπενινγκ, που περιλαμβάνουν μουσικά live, θέατρο δρόμου κι έκθεση­ φωτογραφίας. Το ωραίο είναι ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα σκάνε ανάμεσά μας εκεί που δεν το περιμένουμε – έκπληξη και δώρο απρόσμενο. Ας αρχίσουμε όμως από τα σταθερά. Δύο από του καλύτερους, διακεκριμένους κι εξειδικευμένους στη γαστρονομία φωτογράφους, ο Γιώρ­γος Δρακόπουλος και ο Βαγγέ­λης Πατεράκης, θα εκθέσουν έργα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ατμοσφαιρικού κτιρίου των Παλαιών Φούρνων. Ο πρώτος θα παρουσιάσει «Νεκρές φύσεις» και ο δεύτερος «Γαστρονομικές γεωμετρίες».
Πάμε στη μουσική, τώρα, με δέκα διαφορετικές μπάντες που θα μας παρασύρουν στους ρυθμούς τους. Δεν μιλάμε για στημένες συναυλίες, αλλά για χάπενινγκ σε ­διάφορα σημεία της Τεχνόπολης. Οι Sea & Sol θα παίξουν ακουστικά, με χαλαρή διάθεση και «καλοκαιρινή» αύρα, αφήνοντας το rock να συναντάει την jazz manouche, τη reggae και το funk. Οι Bright Shadows παίζουν αγαπημένα κλασικά κομμάτια­ από τα ’60s μέχρι σήμερα, ήτοι Bob Dylan και Jimi Hendrix αλλά και Eurythmics και Amy Winehouse. Οι Beef Jerky μας γεμίζουν «μαύρες» μουσικές με groove και ανεβαστική διάθεση. Οι Music Soup κινούνται μεταξύ straight ahead jazz και funky grooves. Οι Diminuita μας παρασύρουν με ευρωπαϊκό swing και από κοντά έρχονται οι Vanilla Swing με swing και rock ’n’ roll.

Σε ανάλογους swing ρυθμούς κινούνται οι Crime Swing Investigation, ενώ το Constantine Cheimarios Trio μας ταξιδεύει σε ακουστικά jazz μονοπάτια. Αλλαγή «χρώματος» με τους Blue Pitch, που κινούνται στο χώρο της αφροαμερικάνικης αυτοσχεδιαστικής μουσικής από τα ’30s μέχρι σήμερα. Χωρίς blues όμως δεν κάνουμε και γι’ αυτό θα φροντίσουν οι Blues Project, με funky, blues, soul, jazz και rock μουσικές.
 
Το σκηνικό συμπληρώνουν τα θεατρικά δρώμενα του φεστιβάλ. Οι Plan B υπόσχονται να μας τρελάνουν με αντικείμενα που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής.

Ο Παναγιώτης Αργυράκης θα παρουσιάσει ένα stage show με ζογκλερικά και σύγχρονο χορό, σε μια μοναδική χορογραφία με κορύνες και contact crystal, η ομάδα Magenta θυμάται και αποδομεί τις διαφημίσεις που πλαισίωσαν την παιδική μας ηλικία και διαμόρφωσαν τις ελπίδες, τους φόβους και τις αντιλήψεις μας για την ευτυχία, την αγάπη και την ομορφιά, ενώ οι Deva Performing στήνουν το δικό τους θέατρο δρόμου σε ρυθμούς tango. Η Ρόζα Προδρόμου, τέλος, με την κωμική περσόνα Λουλούδι συνδυάζει το γκροτέσκο με το κωμικό, έρχεται σε άμεση επαφή και αυτοσχεδιάζει με τους περαστικούς, θυμίζοντάς τους έτσι τον εφήμερο και ταυτόχρονα αστείο χαρακτήρα της πραγματικότητας...

athinorama.gr
Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Γαστρο-πολιτιστικό χάπενινγκ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014: Γαστρο-πολιτιστικό χάπενινγκ Reviewed by Τάσος Γεωργίου on 10:00 μ.μ. Rating: 5