Header AD

ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
φιλότιμη η προσπάθεια των εταιριών δημοσκοπήσεων που στηρίζουν την κρατική προπαγάνδα να μας πείσουν ότι τα πράγματα είναι αλλιώς από ότι τα αντιλαμβανόμαστε όλοι, αλλά δεν πιάνει τόπο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο MRB, METRON ANALYSIS και κάποια E-VOICE, μας σερβίρουν το σενάριο που εκπορεύεται από το Μαξίμου και θέλει τη ΝΔ ελάχιστα μπροστά (0,5%) στις ευρωεκλογές από το Σύριζα και λίγο περισσότερο μπροστά (1,2%) στις εθνικές εκλογές. Το Ποτάμι εξακολουθεί ''φουσκωμένο'' και η Χρυσή Αυγή χαμηλά.

Λοιπόν τους έχω νέα.

Πρώτον, είναι επιστημονικά ανήθικο να βαφτίζεται ''προβάδισμα'' μία διαφορά 0,5% με τους αναποφάσιστους στα ύψη και με μόλις το 10% του εκλογικού σώματος να συμμετέχει στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Το αποτέλεσμα αυτό ισούται με ισοπαλία κι εύκολα λόγω στατιστικού λάθους, μπορεί να είναι και 2% ο Σύριζα  μπροστά. Πλέον ο κάθε υποψιασμένος πολίτης έχει μάθει τα κόλπα των δημοσκόπων και δε μασάει.

Δεύτερον, το Ποτάμι υπάρχει μόνο στη φαντασία τους στην τρίτη θέση! Διατηρώ μία επιχείρηση όπου κάθε μέρα μιλάω με 100-150 πολίτες όλων των τάξεων, σε αστικό προάστιο της Αθήνας. Ο Σύριζα, το ΚΚΕ, η ΧΑ (πολύ δυνατά), οι ΑΝ.ΕΛ., ακόμα κι ο Σαμαράς υπάρχουν σαν επιλογή ψήφου στην σκέψη των πολιτών. Το Ποτάμι και η Ελιά είναι άγνωστη λέξη για τους πολίτες. Τόσο απλά..! Η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές είναι καπαρωμένη από τη ΧΑ, αν της επιτρέψουν να κατέβει φυσικά. Άλλοι πολίτες (συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι) θα ψηφίσουν Σαμαρά γιατί νομίζουν ότι έτσι θα εξασφαλίσουν έστω αυτά τα λίγα που παίρνουν, κι άλλοι (οι περισσότεροι) θα τιμωρήσουν μετά μανίας την κυβέρνηση της συμφοράς και της κορο'ι'δίας για τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Ελάχιστοι είναι αυτοί, που σ' αυτήν την έντονα πολιτικοποιημένη περίοδο, θα χαραμίσουν τη ψήφο τους σε μορφώματα τύπου Ελιάς και Ποτάμι.

Τρίτον και κυριότερο. Αν υπήρχε περίπτωση έστω κι ένα τοις εκατό να είναι η τάση της κοινής γνώμης όπως μας την παρουσιάζουν αυτήν τη στιγμή οι νταβατζήδες της ενημέρωσης και τα φερέφωνά τους, ο Σαμαράς θα είχε προκαλέσει εθνικές εκλογές... χθες! Αφού η φθορά και τα δυσκολότερα είναι μπροστά του. Όμως ποιος θα στηρίξει τη ΝΔ, που έχει χάσει ανάμεσα στους άλλους, κρίσιμες υποστηρικτικές της τάξεις όπως, γιατρούς, φαρμακοποιούς, επιμελητήρια κλπ;

Όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας, περιμένουμε να περάσουν αυτές οι τρεις εβδομάδες στις οποίες προβλέπεται η επικοινωνιακή καταιγίδα να πάρει μορφή τυφώνα υπέρ της συγκυβέρνησης, και να μπορέσουμε να εκφράσουμε δημοκρατικά στην κάλπη την άποψή μας για το success story του Σαμαρά. Ελπίζω η επικίνδυνη ομάδα που έχει καταλάβει το Μαξίμου εδώ και δύο χρόνια, θα μας επιτρέψει να το κάνουμε αυτό ελεύθερα και δημοκρατικά.

Ευχαριστώ...

fimotro.blogspot.gr

ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Reviewed by Τάσος Γεωργίου on 11:00 π.μ. Rating: 5