Header AD

Ν. Σοφιανός:Moιράζουν ένα εφάπαξ από το "ματωμένο πλεόνασμα"...

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σώστη, στο Ν. Κόσμο, μίλησε ο Ν. Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας & μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Σώστη στο Νέο Κόσμο μίλησαν το βράδυ της Κυριακής ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Σοφιανού. «Έχουν ξεκινήσει την καταιγίδα των εκβιαστικών διλημμάτων. Στόχος να φοβίσουν, να πείσουν το λαό μας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη διέξοδος: Εδώ θα μείνεις, του λένε, στην ΕΕ, στις δεσμεύσεις, στο χρέος, σε αυτήν την οικονομία που σαπίζει και την κρίση της την πλήρωσε ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά ο λαός μας. Ξεκίνησαν τα διλήμματα της πόλωσης και θα ενταθούν.

Από τη μία μεριά η κυβέρνηση, που την έχει ζήσει, την έχει γνωρίσει και έχει πολλά επιχειρήματα για να την καταδικάσει ο λαός μας και στις 3 κάλπες. Τι λέει; Σταθερότητα, γιατί κάναμε θυσίες και κινδυνεύουν να χαθούν, τώρα που μοιράζουμε και ένα εφάπαξ από το ματωμένο πλεόνασμα, το οποίο δημιουργήθηκε με τη σφαγή των συντάξεων, με τη σφαγή των μισθών, των κοινωνικών παροχών και των όποιων δυνατοτήτων και δικαιωμάτων είχε η εργατική τάξη.

Σταθερότητα, δηλαδή το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 2,7 εκατ. ανασφάλιστοι, το 1/3 του λαού μας που - με τα δικά τους στοιχεία - ζει σε συνθήκες φτώχειας. Αυτή είναι η σταθερότητα. Από την άλλη το δίλημμα: «Ψηφίστε και φεύγουν». Ποιοι φεύγουν; Οι διαχειριστές. Τι μένει; Οι 400 νόμοι. Το είπαν καθαρά ότι αυτοί οι νόμοι σε μία νύχτα δεν μπορούν να φύγουν. Τι μένει; Η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που ισχύουν σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και μάλιστα ισχύουν με αυξημένη επιτροπεία, άρα επιτήρηση διαρκείας.

Άρα δεν θα έρχεται η τρόικα, όμως οι επιτηρητές στις Βρυξέλλες θα επιτηρούν τα μακροπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια, γιατί αυτά είναι τα μνημόνια διαρκείας που τους δεσμεύουν, όπως τους δεσμεύουν και όσα υπέγραψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο, τη συνθήκη της Λισαβόνας, από όλα αυτά τα μέτρα που η κρίση επιτάχυνε την εφαρμογή τους, από αυτά τα μέτρα που σήμερα δημιουργούν αυτή τη μαύρη προοπτική στο λαό μας, αυτό που ο κόσμος διαισθάνεται όταν λέει ότι έρχονται χειρότερα. Έχει αξία να δούμε ότι έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που παίζει στο ίδιο γήπεδο.

Ότι και να λένε, όσα αποπροσανατολιστικά διλήμματα και να βάζουν παίζουν στο ίδιο γήπεδο: Μονόδρομος η ΕΕ, δεν μπορούμε έξω από κει, θα χαθούμε, λένε. Ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πείσουν για την Ευρώπη των λαών, για τα παραμύθια που έλεγαν τόσα χρόνια, τώρα προσπαθούν να φοβίσουν. Λένε, που θα πάμε, θα μας φάνε οι λύκοι. Όμως οι λύκοι είναι μέσα στο μαντρί, δεν περιορίζονται στη σφαγή των δικαιωμάτων. Πρωτοστατούν στις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Με τη βούλα της ΕΕ γίνεται το μακέλεμα στις ανατολικές επαρχίες. Με τη βούλα της ΕΕ γίνεται η σφαγή και με τους άλλους συμμάχους στη Συρία, όπως έγινε προηγούμενα στη Λιβύη, και παλιότερα στη Γιουγκοσλαβία. Αυτή η ΕΕ δεν αλλάζει. Σε αυτή την ΕΕ, η θέση που μπορεί να πάρει η χώρα μας είναι η αποδέσμευση από αυτή με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας για το Δήμο της Αθήνας, ανέφερε: «Όλοι οι υποψήφιοι στο Δήμο της Αθήνας, είναι υποψήφιοι κομμάτων και η πολιτική των κομμάτων τους τους δεσμεύει και στη διαχείριση του Δήμου, των αναρίθμητων, δηλαδή, αρμοδιοτήτων που έχει το τοπικό κράτος που λέγεται δήμος. Λένε ότι πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα ο Δήμαρχος και να είναι ικανός διαχειριστής. Είναι δύσκολο να τα μάθει κανείς; Δεν τα ξέρουν; Είναι πολιτική επιλογή τι ιεραρχεί ο καθένας. Λένε ότι είναι ανύπαρκτος ο Καμίνης. Υλοποιήθηκε συγκεκριμένη πολιτική αυτά τα 4 χρόνια. Βαθιά αντιλαϊκή. Βαθιά και άγρια φορομπηχτική. Πολιτική συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Άρα όταν καταγγέλλουν τον Καμίνη για ανυπαρξία, είναι γιατί συμφωνούν στην υπαρκτή πολιτική που υλοποίησε».

Δεν μιλάνε για τους εργαζόμενους του Δήμου, δεν μιλάνε για τις χορηγίες, για τις ΜΚΟ, για τους εργολάβους, για τη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά. Η συμφωνία τους σε κομβικά ζητήματα καταλήγει σε αφωνία»...

enet.gr
Ν. Σοφιανός:Moιράζουν ένα εφάπαξ από το "ματωμένο πλεόνασμα"... Ν. Σοφιανός:Moιράζουν ένα εφάπαξ από το "ματωμένο πλεόνασμα"... Reviewed by Τάσος Γεωργίου on 2:00 μ.μ. Rating: 5