Header AD

NYT: Η Αθήνα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου

Οι New York Times επιστρέφουν με την ανανεωμένη τους λίστα στην οποία προτείνουν τους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου, που πρέπει να επισκεφτείς φέτος. Μεταξύ τους βρίσκεται και η Αθήνα.

Η ετήσια λίστα των New York Times σχετικά με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου βρίσκεται on air, με 52 εξαιρετικές ταξιδιωτικές προτάσεις που είναι αδύνατον να αγνοήσουμε. Οι προορισμοί που έχουν ενταχθεί στη λίστα επιλέχθηκαν με βάση κριτήρια όπως το επίσημο άνοιγμα ενός μουσείου, μία ιστορική επέτειο ή κάποιον ξεχωριστό λόγο που κάνει επιτακτική την ανάγκη να επισκεφτούμε μία πόλη ή μία χώρα. Έτσι λοιπόν όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “παρόλο που πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και το Τόκιο είναι συναρπαστικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, φέτος δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μία θέση στη λίστα, όπως τις προηγούμενες χρονιές”.Την πρώτη θέση κατέκτησε το Κέιπ Τάουν, πόλη που από πολύ νωρίς στην ψηφοφορία φαινόταν ότι θα βρισκόταν στην κορυφή. Ο θάνατος του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, τη χρονιά που μας πέρασε, ισχυροποίησε την επιλογή ως Νο 1 προορισμό για το 2014. Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος Sarah Kahn αναφέρει: “ Το Κέιπ Τάουν, η πόλη όπου ο Μαντέλα έκανε την πρώτη του ομιλία ως ελεύθερος άνθρωπος θα κεντρίσει την προσοχή των ταξιδιωτών . Η χώρα έχει μεταμορφωθεί αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν αρκετοί στο Κέιπ Τάουν, μεταξύ των οποίων και η δημιουργική τάξη, που προσπαθούν να υλοποιήσουν έναν εμπνευσμένο σχεδιασμό προκειμένου να δοθεί λύση σε σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει από τα χρόνια της ανισότητας”.

Στην 36η θέση βρίσκεται και η όμορφη Αθήνα μας, η οποία έχει να επιδείξει μία εξαιρετική ζωντάνια και μία πρωτοφανή καινοτομία παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει. Πιο συγκεκριμένα, η περιγραφή της δημοσιογράφου Gisella Williams που συνοδεύει την επιλογή αυτή, έχει ως εξής: “ Πρόκειται για την αρχαία πρωτεύουσα της Ελλάδας που έχει πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, όμως, παρατηρούνται αλλαγές στο παλιό και το νέο πρόσωπό της.”


Πρώτον, το παλιό: Στην Ακρόπολη, συνεχίζεται η αποκατάσταση στα περίφημα αγάλματα τις Καρυάτιδες, μία διαδικασία που θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης μέχρι και το τέλος του έτους.

Και το νέο: Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει φέτος την άνοιξη σε ένα συγκρότημα που λειτουργούσε ως ζυθοποιείο. Την ίδια στιγμή, σε γειτονιές της πόλης παρατηρείται μία αναβάθμιση, χάρη στο φαινόμενο του εξευγενισμού (gentrification), όπως το Μοναστηράκι, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο. Μάλιστα, στο Μεταξουργείο θα παρατηρηθεί μία πολιστική έκρηξη το 2015 με την εξαμηνιαία εκδήλωση “ReMap Athens”. Τέλος, οι ταξιδιώτες θα έχουν μία νέα επιλογή για τη διαμονή τους μέχρι το καλοκαίρι, με την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου “Εμπορικόν” που θα ανοίξει τις πόρτες του μέχρι το καλοκαίρι, σε ένα δρόμο που είνα γεμάτος από καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζουμε, ότι λίγο καιρό πριν τόσο το περιοδικό Forbesόσο και η Guardian, παρατηρώντας την προσπάθεια που κάνει η Αθήνα να επιβιώσει από την οικονομική κρίση, την πρότειναν ως έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

Στην πρώτη δεκάδα της λίστας βρέθηκαν:
Κέιπ Τάουν

Κράισττσερτς – Νέα Ζηλανδία
Βόρεια Ακτή- Καλιφόρνια
Αλβανικές Ακτές
Λος Άντζελες
Ναμίμπια – Νότια Αφρική
Εκουαδόρ
Quang Binh Vietnam
Περθ- Αυστραλία
Ρότερνταμ- Ολλανδία
NYT: Η Αθήνα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου NYT: Η Αθήνα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου Reviewed by athinapoli gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5