Header AD

Οι 5 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Microsoft Word

Παρόλο που το Microsoft Word ήταν και συνεχίζει να είναι ο δημοφιλέστερος και πληρέστερος επεξεργαστής αρχείων κειμένου, η αλήθεια είναι ότι συχνά η υψηλή του τιμή συχνά είναι πρόβλημα για πολλούς χρήστες.

Αρκετοί, μάλιστα, από αυτούς τους χρήστες, δεν αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες του προγράμματος, απλά επειδή δεν τις χρειάζονται, πράγμα που κάνει το ακριβούτσικο MS Word ακόμα λιγότερο δελεαστικό.

Για όσους χρειάζονται έναν επεξεργαστή κειμένων, και δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά – ή ακόμα καλύτερα, καθόλου – χρήματα, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για διάφορα λειτουργικά, αλλά και online υπηρεσίες, για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε αρχεία κειμένου από τον browser σας.
1. LibreOffice (Windows, Mac OS X, Linux)

Το LibreOffice είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης του Microsoft Office και η εφαρμογή Writer θα καλύψει τον χρήστη του Microsoft Word στις περισσότερες λειτουργίες.

Αισθητικά είναι κάπως παλιομοδίτικο, ενώ έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να χρειαστεί ο χρήστης, όπως η αυτόματη αποθήκευση, η αλλαγή του εντοπισμού και σχολιασμός. Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του Word, δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.
2. Google Drive (Web)

To Google Drive βελτιώνεται συνεχώς, και έχει αισθητές ομοιότητες με το Word της Microsoft, αλλά και το διαδικτυακό Office Online.

Η προσπάθεια της Google ξεκίνησε ως ένας online αντικαταστάτης του Word, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε ως ένας online αποθηκευτικός χώρος με τις κατάλληλες δυνατότητες για online collaboration και ταυτόχρονη επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες.

Υπάρχει συμβατότητα με τα αρχεία του Microsoft Office, είναι δωρεάν και συνεργάζεται άψογα με τις άλλες υπηρεσίες της Google.
3. AbiWord (Windows, Linux)

Ο AbiWord είναι ένα από τους λίγους επεξεργαστές κειμένου που δεν είναι ενσωματωμένος σε κάποια σουίτα γραφείου, αλλά αυτόνομος. Αισθητικά παραμένει πολύ πίσω, αλλά στο ζητούμενο που είναι η επεξεργασία αρχείων κειμένου τα καταφέρνει περίφημα.

Επίσης προστέθηκε πρόσφατα ένα online συστατικό που ονομάζεται AbiCollab για να καταστήσει ευκολότερη την αποθήκευση εγγράφων στο Web για συνεργασία με άλλους χρήστες.

Το AbiWord υποστηρίζει ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο, templates, υποσημειώσεις και γενικότερα ό,τι χρειαστεί ο χρήστης, ενώ το minimal περιβάλλον το κάνει κατάλληλο για παλαιούς υπολογιστές.
4. Zoho Docs (Web)

Το Zoho Docs μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο η online σουίτα γραφείου της Google, αλλά στην πραγματικότητα είναι από τις πρώτες προτάσεις στον χώρο και πιο ολοκληρωμένο σε ορισμένους τομείς.

Έχει καλύτερο επεξεργαστή κειμένου από το Google Docs, μαζί με καλύτερα εργαλεία υποστήριξης των πελατών, κάνοντας έτσι μια λύση all-in-one που μπορεί να τρέξει μέσω ενός browser. Επίσης, όπως προτάσσουν το πνεύμα της εποχής, ο χρήστης παίρνει 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.

Επίσης, το Zoho Docs έχει ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο διαχειρίζεται μέσω του Word σε στυλ μενού με καρτέλες κατά μήκος του πάνω μέρος της οθόνης, μοιάζει περισσότερο με ένα πρόγραμμα desktop, αλλά δεν έχει την εκτενή συλλογή του Google Web Fonts.
5. Scribus (Windows, Mac OS X, Linux)

Το Scribus είναι επίσημα ένα επιτραπέζιο εκδοτικό πακέτο αλλά και μια ελεύθερη επιλογή για εκείνους που χρειάζονται μια αντικατάσταση Word με πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως είναι η δημιουργία αφισών, φυλλαδίων, ενημερωτικών δελτίων και άλλα παρόμοια. Έχει ένα διαφορετικό τρόπο εργασίας που όταν τον μάθετε, θα σας ανταμείψει με τις δυνατότητές του.

Πηγή: e-pcmag.gr
Οι 5 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Microsoft Word Οι 5 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές του Microsoft Word Reviewed by athinapoli gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5